sobota, Listopad 17, 2018
0
  • No products in the cart.
Bez kategorii

Spaghetti z twarogiem i pomidorami

Jestem wielkim fanem wszelkiej maści dań z makaronem. Niektóre wymagają dużo pracy i składników. Inne  są proste i maja za zadanie być bombą energetyczną dla mięśni. Mówi się, że w żyłach biegacza przed biegiem powinien płynąć makaron – jak najbardziej się z tym zgadzam, dlatego to główny składnik mojej diety. 
Oczywiście staram się, by zawsze był to makaron pełnoziarnisty, który zawiera cenny błonnik oraz minerały.

W tygodniu czasu jest najczęściej mało, więc szybkie dania są w cenie. Przedstawiam Wam moją propozycje posiłku, który zapewni Wam dużo energii i nie zabierze dużo czasu.

Przygotowanie takiego dania zajmie Wam 10 minut:


Składniki (porcja na 2 osoby)

Twaróg półtłusty 250g+
Makaron pełnoziarnisty 300 g
Gałązka pomidorów koktajlowych
Oregano
Sól, pieprz

Porcja na 1 os. ~~ 700 kcal

Makaron gotujemy al dente ( 8-9 minut) oczywiście z dodatkiem soli i oleju. Do ugotowanego makaronu dodajemy twaróg – najlepiej  pobawić się widelcem by kawałki twarogu były jak najmniejsze. Pomidory kroimy na cztery. Doprawiamy pieprzem i solą dla smaku i przyozdabiamy oregano bądź bazylia.
Traktuje to często jako posiłek potreningowy i sprawdza się w tej roli znakomicie.

Smacznego!