Dziś debiut kulinarny na blogu. Liczę, że przypadnie Wam do gustu.
Czas przygotowania: 20 minut
Wartość energetyczna porcji ponad 500kcal
Potrzebujemy:
4 jajka
płatki owsiane górskie (zmielone)
kakao
bakalie ( morele, rodzynki, żurawina etc.)
olej
Na początek jajka wrzucamy do miski i roztrzepujemy, dodajemy płatki górskie oraz kakao i mieszamy az do osiągnięcia jednolitej konsystencji.
Następnie dodajemy pokrojone morele, żurawinę oraz rodzynki.
Oczywiście na patelnie wlewamy trochę oleju i rozgrzewamy. Po kilku minutach skręcamy siłę palników, żeby nie spalić omletu już przy wlewaniu masy na patelnie.
Najlepiej jeśli macie pokrywkę do patelni, wtedy omlet zacznie ścinać się też od góry i będzie łatwiej przerzucić go na drugą stronę. W zależności od konsystencji masy, która nam wyszła trzymamy omlet na patelni koło 5 minut, czasem więcej.
Omlet to prawdziwa bomba energetyczna i da nam siły na długi czas. Idealnie sprawdza się przed wyjściem na narty albo dłuższym biegiem. Ale to już sami musicie przetestować.
Smacznego 😉 !