Smaczne, zdrowe i pożywne, a przygotowanie zajmie zaledwie 25 min.
2 szklanki maślanki lub kefiru
1 duże jajko
1 1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki soli
1 duże jajko
1 1/2 szklanki płatków owsianych
1/2 szklanki mąki
1 łyżka cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1/4 łyżeczki soli
garść borówek amerykańskich
Potrzebujemy dwie miski. W jednej łączymy składniki suche (płatki owsiane, mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cynamon i sól) a w drugiej składniki mokre (maślankę/kefir i jajko).
Następnie wsypujemy suche składniki do mokrych, mieszamy i odstawiamy na ok. 15 min. Po tym czasie pojawią się małe pęcherzyki na cieście, a my dosypujemy borówki i delikatnie mieszamy.
Wylewamy na średnio rozgrzaną patelnię ciasto i smażymy z obu stron.
Można jeść na ciepło, zimno, z jogurtem, borówkami, konfiturą – jak kto lubi. Bon appetit! 🙂
przygotowała: Anna Stiller
Post Views:
5 683
You Might Also Like
Tagliatelle z chorizo – węglowodanowa uczta
Jakie cechy powinien mieć idealny posiłek? Smaczny, szybki, pożywny? Moja dzisiejsza propozycja łączy w sobie te trzy cechy, a nawet...
Orzeźwiające shake’i owocowe – zabawy z blenderem
Od kiedy wszedłem w posiadanie blendera miksuje ze sobą wszystko - najczęściej owoce sezonowe.Przygotowanie takiego shake'a to 3 minuty, a...
Smaczne i pożywne – naleśniki maślane
Niedawno zakupiłem kilka książek kucharskich dedykowanych dla sportowców. W jednej z nich - "The Feed Zone - Fast and Flavorful...
Tagliatelle alla genovese, czyli znów makaron
Uwielbiam makaron, mógłbym go jeść codziennie ( co zresztą robię ;), więc też poszukuje nowych przepisów dla urozmaicenia mojej makaronowej...